Skip to content

Affiliate marketing website laten maken

graph-163712_1280

Geld verdienen met affiliate marketing.

Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van affiliate marketing. Vooral wanneer er al een groot netwerk of community aanwezig is, is het toevoegen van affiliate marketing vaak een goede zet. In sommige situaties wordt er veel geld verdient, vooral wanneer men binnen een specifieke niche toonaangevend aanwezig is op internet. Vaak laten ondernemers of particulieren een affiliate website maken, omdat ze gewoon wat willen bijverdienen.

Hoe werkt een affiliate marketing website?

Een affiliate website is in de basis gewoon een website net als anderen, meestal gemaakt met WordPress. Wanneer een website veel verkeer heeft, kan het erg interessant zijn om producten of diensten van andere aanbieders binnen de branche aan te bieden. Veel bedrijven hebben een affiliate programma, welke meestal via affiliate marketing platforms lopen. Enkele voorbeelden van populaire affiliate marketing platform:

Bij deze bedrijven kun je je aanmelden voor campagnes van bedrijven, waarna je losse links kunt plaatsen op jouw website(‘s). Deze links verwijzen dan naar een enkele dienst of product. Dit is technisch gezien voor veel mensen zelf te doen. Het vereist niet veel meer technisch inzicht dan het beheren van een (WordPress) website zelf.

affiliate marketing

Productfeeds importeren

De meeste bedrijven bieden productfeeds aan. Dat zijn bestanden met al hun actuele producten en prijzen. Soms zelfs ingedeeld in een handige categorie structuur, zodat alles 1 op 1 overgenomen wordt op jouw website. Zo beschik je opeens over een geautomatiseerde webshop, waar je zelf geen omkijken naar hebt. Zodra uw bezoekers namelijk iets willen kopen, worden ze doorgestuurd naar de feitelijke verkoper. Deze partij verzorgt het gehele verkoopproces, inclusief after sales. U verdient een percentage van het verkochte totaalbedrag (meestal excl Btw). De marges zijn gemiddeld tussen 3 en 10%, afhankelijk van de niche.

Technische inrichting affiliate website met productfeed

Een affiliate website met geautomatiseerde productfeed laten maken is een zeer specifieke klus, waar ppwebsitebouw.nl gelukkig veel ervaring mee heeft. Kijk bijvoorbeeld naar akoestische-gitaar.nl of musicdeals.nl, 2 voorbeelden van succesvolle affiliate websites, door ppwebsitebouw.nl gemaakt en in onderhoud.

Naast het importeren van producten, is het ook belangrijk om goede content te hebben. Uiteraard is dat ook een van de diensten van ppwebsitebouw.nl. Hierin zijn veel veranderingen gaande, met name door invloed van kunstmatige intelligentie.

Begin nu met affiliate marketing!

Wilt u beginnen met uitgebreide affiliate marketing op basis van een productfeed, of heeft u op een ander vlak hulp nodig? Schroom dan niet en neem gerust contact op!